Carrière. Roeping.
Carrière. Roeping.
Scaldia-carrières zetten je op weg om impact te maken binnen een waardengedreven en ambitieus bedrijf. Wij zetten mensen op de eerste plaats.
Groei
Je krijgt de kans om deel te nemen aan projecten, te roteren tussen verschillende functies, te werken aan uitgebreide on-the-job-opdrachten en te profiteren van gestructureerde interne ontwikkelingsprogramma's. We hebben een gestroomlijnde organisatie, waar collega's crossfunctioneel en tussen landen samenwerken, en we plaatsen goede communicatie op de werkplek en hoge integriteitsnormen als topprioriteiten. Onze bedrijfscultuur wordt verder versterkt door regelmatige teamevenementen en initiatieven die helpen bij het opbouwen van wederzijds begrip, verbindingen en creativiteit. Een recent voorbeeld was een evenement waarbij onze teams 'een auto wrapten'.
Betrokkenheid
van medewerkers is een kernfocus, en leiders worden zowel bevoegd als aangemoedigd om persoonlijke ontwikkeling te faciliteren, ondersteund door de juiste hulpmiddelen en training. Naast een ondersteunende teamcultuur en constructieve beoordelingen stimuleren we ook een betekenisvolle dialoog binnen het hele bedrijf. De tweejaarlijkse 'My Voice'-enquête biedt iedere medewerker van de Groep de kans om zijn mening te geven over een hele reeks onderwerpen. De resultaten fungeren zowel als een barometer voor wat belangrijk is voor onze gemeenschap en als een stimulans voor toekomstig beleid. Tussen deze onderzoeken door gebruiken we een online tool (“&Frankly”) waarmee lokale teams feedback kunnen delen over actuele problemen.


Studenten en afgestudeerden
Studenten en afgestudeerden

Begin uw carrière zoals u dat wilt: waar uw vaardigheden, inbreng en passie vanaf de eerste dag worden gewaardeerd. We hebben een scala aan mogelijkheden die zijn afgestemd op waar u zich bevindt en waar u naartoe wilt tijdens uw reis. Deze omvatten leerlingplaatsen, geïntegreerde studies, betaalde stages en banen voor afgestudeerden.

Meer weten? Stuur een mail naar hr.pgn@papyrus.com

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.